Ötven kenneles állatotthont építtet a város délnyugati szegletében az Együtt az Állatokért Egyesület és a Kutyaház Egyesület. Már van kivitelező.
Debrecenben jelenleg egy kutyamenhelyet működtet az Együtt az Állatokért Közhasznú Egyesület, de ez már nem tudja ellátni egyre gyarapodó feladatait. Az egyesület összefogott a Bernáth Csaba labdarúgó által életre hívott Kutyaház Egyesülettel, s közösen pályáztak egy új állatotthon megvalósítására.
Ehhez Debrecen önkormányzata két, összesen közel két hektáros külterületi ingatlant adott át ingyenes használatra, 99 évre a Kutyaház Egyesületnek. A pályázat is sikeres lett, így kiírták a közbeszerzési eljárást a Kutyaház Állatotthon gazdasági épületének és kutyakenneleinek létesítése (20 falazott és 30 acél szerkezetű kennel lépül). Az első kiírás azonban sikertelen lett, mivel nem jelentkezett senki. Az újra megjelent kiírásra azonban már volt jelentkező, s mint Bernáth Csabától (aki az Együtt az Állatokért Közhasznú Egyesület alelnöke is) megtudtuk, van nyertes is, de hogy ki, azt csak a Közbeszerzési Értesítőben kívánják nyilvánosságra hozni. Az állatbarát labdarúgótól azonban azt elmondta, Hajdú-Bihar megyei cégről van szó.
Az állatotthont május 31-ig kell átadni, s bruttó 40 millió forintból épül majd meg. A menhelyre összesen 120 kutyát 20 macskát tudnak majd befogadni.
Forrás: dehir.hu