Hatodik alkalommal ad otthont a Kossuth tér 2011. december 18-án a Debreceni Halvasárnapnak, ahol a különleges ételek mellett könnyűzenei koncert és egyéb színes programok is várják az érdeklődőket.
A már hagyományosnak mondható, a Barabás étterem, a Hortobágy Halgazdaság Zrt. és Debrecen városa által közösen szervezett rendezvény idén is számos ételkülönlegességgel (vegyes halászlé, harcsapaprikás, dorozsmai molnárharcsa, ropogós sült pisztráng, sült ponty-patkó rántott pontyszelet, sztrapacska, kapros dübbencs) találkozhatnak a főtérre kilátogatók 2011. december 18-án.
Amikor a Debreceni Halvasárnap ötlete felmerült, a szervezők remélhették, hogy sikeres lesz. Ez már a hatodik alkalom, ami jelzi, hogy a várt siker megvalósult. A város önkormányzata és a vele összefogó cégek egész esztendőben olyan gasztronómiai eseményeket szerveznek Debrecenben, amelyek egyedülállóak az országban. Ebben a sorban a halvasárnap azért tölt be fontos szerepet, mert az emberek megismerkedhetnek a halból készült termékekkel, ételekkel, ötletet kaphatnak a halfogyasztáshoz, a karácsonyi menü összeállításához, és ösztönzést az egészséges életmódhoz.
0 Megjegyzések