Sokunkban él a tévhit, hogy a szendvics nem túl bonyolult, de cserébe
nem is túl izgalmas étel.
Ez persze nem így van, egy szendvics is nyújthat olyan élményt, mint egy
fullos éttermi menü, a titok nyitja a minőségi alapanyagokban és a gondos elkészítésben rejlik (ez egyébként fontos gasztronómiai
tény, nem csak szendvicsekkel kapcsolatban). Nyugat-Európában és a
tengerentúlon már létezik olyan szendvicskultúra, amit a
melegkonyha-művészethez hasonlóan mesteri szintre fejlesztettek,
gondoljunk csak az egyedi szósz-, kenyér- és tésztareceptekre, vagy a
különféle sajtok, friss fűszernövények széles palettájára.
Egy igazi szendvicsbár alapját általában a grillezett melegszendvicsek,
azaz paninik adják. A panini két fő összetevője a ciabatta nevű
hosszúkás bagettszerű kenyérfajta, aminek hő hatására szerkezete puhává,
íze egyedivé válik, illetve a finom sajt, amely olvadt állapotban éri
el legjobb ízét. A húson sem érdemes spórolni, érdemes többfélét is
kipróbálni, de a minőség itt is alapvető követelmény. Végül ne
felejtkezzünk meg a szószokról sem! A megszokott ketchup, majonéz ugyan
örök favorit marad, ám merjünk kísérletezni, keverjünk egyedi szószokat,
mint a bazsalikomos pesto, a fokhagymás aioli, vagy a tárkonyos
citromos majonéz, ami kívánóan harmonizál egy rukkolás, mozzarellás
paninivel...
De ha nem kenyered a bajlódás, és nem vagy egy Jamie Oliver a konyhában, viszont szeretsz gyorsan igényeset, változatosat, és finomat enni, akkor látogasd meg Pepét Debrecenben és kóstold meg panini szendvicseit!
Pepe Kávézó és Szendvicsbár
Debrecen, Simonffy u. 1.
www.facebook.com/pepepanini
De ha nem kenyered a bajlódás, és nem vagy egy Jamie Oliver a konyhában, viszont szeretsz gyorsan igényeset, változatosat, és finomat enni, akkor látogasd meg Pepét Debrecenben és kóstold meg panini szendvicseit!
Pepe Kávézó és Szendvicsbár
Debrecen, Simonffy u. 1.
www.facebook.com/pepepanini

0 Megjegyzések