Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Pepe Kávézó és Szendvicsbár

Sokunkban él a tévhit, hogy a szendvics nem túl bonyolult, de cserébe nem is túl izgalmas étel. Ez persze nem így van, egy szendvics is nyújthat olyan élményt, mint egy fullos éttermi menü, a titok nyitja a minőségi alapanyagokban és a gondos elkészítésben rejlik (ez egyébként fontos gasztronómiai tény, nem csak szendvicsekkel kapcsolatban). Nyugat-Európában és a tengerentúlon már létezik olyan szendvicskultúra, amit a melegkonyha-művészethez hasonlóan mesteri szintre fejlesztettek, gondoljunk csak az egyedi szósz-, kenyér- és tésztareceptekre, vagy a különféle sajtok, friss fűszernövények széles palettájára.

Egy igazi szendvicsbár alapját általában a grillezett melegszendvicsek, azaz paninik adják. A panini két fő összetevője a ciabatta nevű hosszúkás bagettszerű kenyérfajta, aminek hő hatására szerkezete puhává, íze egyedivé válik, illetve a finom sajt, amely olvadt állapotban éri el legjobb ízét. A húson sem érdemes spórolni, érdemes többfélét is kipróbálni, de a minőség itt is alapvető követelmény. Végül ne felejtkezzünk meg a szószokról sem! A megszokott ketchup, majonéz ugyan örök favorit marad, ám merjünk kísérletezni, keverjünk egyedi szószokat, mint a bazsalikomos pesto, a fokhagymás aioli, vagy a tárkonyos citromos majonéz, ami kívánóan harmonizál egy rukkolás, mozzarellás paninivel... 

De ha nem kenyered a bajlódás, és nem vagy egy Jamie Oliver a konyhában, viszont szeretsz gyorsan igényeset, változatosat, és finomat enni, akkor látogasd meg Pepét Debrecenben és kóstold meg panini szendvicseit!

Pepe Kávézó és Szendvicsbár  
Debrecen, Simonffy u. 1. 
www.facebook.com/pepepanini 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések